21 Şubat 2020 Cuma

Kızlık Zarı Dikimi Ankara

Kızlık Zarı Dikimi Ankara



Hymenoplasti günümüzde çok sık uygulanan genital estetik operasyonudur. Kızlık zarının onarımı ve tamiri işlemidir. Kızlık zarı dikimi de denilmektedir. Genellikle 18- 35 yaş arası kadınlara uygulanmaktadır. Kızlık zarı dikimi iki farklı şekilde yapılmaktadır. İlk olarak hastaya vajinal muayene yapılmaktadır. Yapılan vajinal muayene sonrasında hangi yöntemin kullanılacağı belirlenir. Yöntemin belirlenmesinde hastanın istekleri ve beklentileri büyük rol oynamaktadır.

Flep Operasyonu ile Kızlık Zarı Dikimi


Zarar gören kızlık zarı etrafında mukoza dokuları oluşmaktadır. Flep yöntemi ile oluşan bu doku kalıntıları kaldırılır ve temizlenir. Bu işlem sırasında vajina darlığı sağlanır. İşlem sonunda vajina dokusu bağlanarak cinsel ilişkide kanama olması sağlanır. Sadece jinekoloji hekimleri tarafından anlaşılabilir. Kanama olması için hemen ilişkiye girilmesine gerek yoktur.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi


Jinekolojik masada lokal anestezi ile gerçekleştirilir. İşlem süresi yaklaşık 10- 15 dakika sürmektedir. Zarar gören kızlık zarı yapısının uç kısımları ve hasarlı noktaları görünmeyen ipler ile birbirine doğru dikilir. Cinsel ilişkiden iki ya da üç gün önce yapılmaktadır. İşlemden sonra cinsel ilişki olmazsa atılan dikişler kendiliğinden atabilir. Geçici kızlık zarı dikimi genellikle eşine sürpriz yapmak isteyen kadınların tercihidir.

Kızlık Zarı Operasyonu Sonrasında Yapılması Gerekenler


Flep yöntemi ile uygulanan operasyon sonrasında doktorlar genellikle ilaç tedavisi düzenlenmektedir. İlaç tedavisi kesinlikle aksatılmamalıdır. Dikiş atılması gerektiği için mutlaka pansumanların düzenli yapılması gereklidir. İşlemden sonra en az bir hafta spor yapılmamalıdır. Geçici kızlık zarı dikiminde ise kesinlikle bisiklete binilmesi önerilmemektedir. Operasyondan sonra tuvalet temizliği çok önemlidir. Temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Soğuk su kullanımı ağrı artırdığı için ılık su kullanımı önerilmektedir. İşlemden sonra doktor kontrolleri mutlaka düzenli olarak yapılmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder