24 Şubat 2020 Pazartesi

Vajinismus Tedavisi


Vajinismus Tedavisi


Vajinismus, vajinada cinsel ilişki sırasında kasılma olması anlamına gelir. Pek çok bayan bu sorundan müzdariptir ve hekim tarafından muayene edilmedikten sonra ortadan kaldırılamamaktadır. Vajinismus iki farklı türde incelenir ve türüne göre farklı tedavi uygulanmaktadır. Primer vajinismus ve sekonder vajinismus olmak üzere incelenir. Primer vajinismus geçici yani ilk gece korkusuna bağlı olarak kasılma görülmesidir. Sekonder vajinismus ise tekrarlayan vajinismus olmasıdır.

Sekonder vajinismus genelde düşük, gebelik, ağrı çekme gibi nedenlere bağlı olarak kasılma görülmesi olur. Aslında her iki türlüsü de psikolojiktir. Bu nedenle vajinismus tedavisi olarak daha çok terapi tedavisi uygulanır. Uzman terapistler eşliğinde bu problem ortadan kaldırılır fakat ilerleyen dönemlerde ilaç tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Cerrahi operasyon çok görülen bir tedavi yöntemi değildir.

Vajinismus Tedavi Ücretleri


Vajinismus tedavi ücreti hakkında kesin konuşmak için önce tedavi şekline karar vermek gerekir. Vajinismus tedavi şekli belirlendikten sonra terapi seans sayısı, kullanılan ilaçlar, doktor tecrübesi ve hastane kalitesi gibi etkenler fiyatları belirlemeye yardımcı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder