4 Şubat 2020 Salı

Labioplasti Nedir

Labioplasti Nedir



Labioplasti, vajina içerisinde bulunan büyük dudakların hasar oluşması sonucu cerrahi olarak tedavi edilmesidir. Labioplasti aynı zamanda büyük dudakların altında yer alan küçük dudakların da tedavi edilmesini içerir. Hatta çoğunlukla hastalarda iç dudaklar ile ilgili kusurlar görülür ve bu sorunların giderilmesi amaçlanır. Özellikle iç dudaklarda sarkma görülmesi hastaların en çok şikâyet ettiği problemler arasındadır.

Labioplasti işleminde iç dudaklarda ya da dış dudaklarda meydana gelen fazlalık alınarak parça şekillendirilir ve böylece hasta daha doğal bir vajina dudak görünümüne sahip olur. Öyle ki günümüzde labioplasti işlemi en çok karşımıza çıkan estetik jinekoloji işlemleri arasındadır. Üstelik uygulanan bu cerrahi tedavi kalıcılığını sürdürmektedir.

Labioplasti Tedavisi Riskli Midir?


Labioplasti tedavisine girişilmeden önce hasta hakkında tüm kontroller sağlanır. Hormonal sebepler, anestezi işlemleri ve hastanın ruh sağlığı tek tek ele alınarak bu tedaviye karar verilir. Çok kısa bir işlem olmakla beraber son derece faydalıdır. Dolayısı ile hasta açısından bu operasyonun bir riski bulunmamaktadır. Herhangi bir yaş sınırı da bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder